book
now

9.8 este ratingul obtinut de Agropensiunea Valea Vagilor in Sistemul de rezervari online Booking.com #guestsloveus
Pensiunea agroturistică Valea Fagilor

E

Evenimente

Sărbătoarea Moșoaielor la Luncavița. Crăciunul 6 decembrie – 6 ianuarie


Decembrie vine la Luncavița din cele mai vechi timpuri, lăsând o amprentă intrată în genele și sângele fiecărui cetățean fie el adult sau copil. Luncavița trezește în decembrie tradiția, prezentul și viitorul.

Moșoiul și Moșoicuța, unice făpturi în țară, reprezintă cele mai arhaice forme ale creștinismului, alungătorii tuturor relelor și nenorocirilor care încearcă să încheie anul și să contamineze noul an, care abia se zărește. Moșoiul are rolul de a ”curăța” sufletul de rău, de a primeni conștiințele noastre, și mai ales de a vesti și slăvi Nașterea Mântuitorului. Moșoiul apără și sfințește casa gospodarului, o pregătește atât pentru Nașterea Domnului dar și pentru noul an care începe să se zărească.

Este a doua mare sărbătoare a Comunei Luncavița, unde moșoiul, marcă înregistrată, plasează localitatea în unicitate și continuitate. Pregătirea măștilor, a colindelor, a dansului ritualic, a paradei de Ajun, etc. reprezintă etapele acestei mari sărbători. Ansamblul Moșoaiele participă anual la cele mai mari evenimente, spectacole de radio și televiziune atât în țară cât și în străinătate. Moșoiul luncăvițean a colindat de-a lungul timpurilor numeroase instituții de prestigiu: Consiliul Europei de la Strasbourg, Muzeul Satului, Parlamentul României, Primăria Capitalei, etc.

Parada din seara din Ajunul Crăciunului este monumentală, asistată de mii de oameni. Luncavița se traduce în decembrie: MOȘOAIELENoutăți

În fiecare lună pregătim ceva nou

detalii

eniu site

Termenii de utilizare Politica Cookies & Confidentialitate
Politica Cookies & Confidentialitate
Realizat de EuroMarket.ro


Nu sta pe gânduri,
Rezervă Direct acum sau prin:
Cazare Tulcea: Agropensiunea Valea Fagilor, Luncavita
Cazare Luncavita

Nu rata oferta noastre pentru acest sezon

Avem numai vesti bune!

HAI ÎN VACANȚĂ ȘI POȚI ACHITA ȘI CU BONURI, TICHETE, VOUCHERE DE VACANȚĂ!
Evoluăm împreuna si oferim servicii cât mai complete, complexe și conforme cerințelor pieții, Agropensiunea Valea Fagilor, acceptă plata serviciilor în baza bonurilor, tichetelor sau a voucherelor de vacanță.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!