book
now

9.8 este ratingul obtinut de Agropensiunea Valea Vagilor in Sistemul de rezervari online Booking.com #guestsloveus
Pensiunea agroturistică Valea Fagilor

O

Obiective turistice

Parcul Național Munții Măcinului

Parcul Național Munții Măcinului localizat în Podișul Dobrogean, reprezenta singura zonă din Europa în care ecosistemele caracteristice stepei pontico-balcanice, pădurilor submediteraneene și balcanice, împreună cu numeroase specii amenințate cu dispariția, se dezvolta pe cei mai vechi munți din România – munți hercinici și unii dintre primii formați pe continent.

Munţii Măcinului sunt cei mai vechi munți din România formaţi în urmă cu 300-400 milioane de ani.

Parcul Național Munții Măcinului are o suprafață de 11.140,2 ha, din care 11.110,2 ha fond forestier (99,7%) și 30 ha pășuni (0,3%).

Pe lângă o mare diversitate de specii de floră și faună, dintre care multe sunt rare pentru țară și pe plan mondial, parcul Național Munții Măcinului deține și protejează o serie de habitate prioritare, unele specii aflându-se aici la limita extremă a arealului lor mondial: milițeaua dobrogeană (Silene compacta) este la limita nordică, coada racului de stancă (Potentilla bifurca) este la limita vestică.

Valoarea internațională este subliniată prin prezența a 6 specii incluse în Lista roșie europeană în categoria „vulnerabil” dintre care menționăm: clopoțelul dobrogean (Campanula romanica), merinana (Moehringia grisebachi), ghiocelul cu frunze late (Galanthus plicatus), garofiţa pitică de stâncă (Dianthus nardiformis).

Pădurile din Parcul Naţional Munţii Măcinului sunt constituite majoritar din arborete de foioase de amestec. Aici găsim cea mai mare pădure de tei din România, loc prielnic şi foarte frecventat activităţilor de apicultură.

Mai găsim aici o multitudine de izvoare cu cascade naturale, modele de construcții naturale unice dar și semne ale trecerii omului și legătura acestuia cu locurile: troițe, monumente, vestigii istorice, legende populare.

O importanţă deosebită pentru ştiinţa şi pentru biodiversitatea parcului natural o reprezintă speciile rare şi pe cale de dispariţie: broasca ţestoasă – monument al naturii, balaurul dobrogean, vipera cu corn, vulturul pleşuv, ciocănitoarea neagră, dumbrăveanca - specii protejate pe plan internaţional dar și 19 specii de fluturi unicat pentru știință.

Administrația Parcului Național Munții Măcinului a definitivat trasee turistice pe care se pot practica activități de: drumeții, observații păsări, turism ecvestru, ecoturism, cercetare ştiinţifică, recreere.

Un loc deosebit de vizitat pe teritoriul administrativ al comunei Luncavița, unicat pentru Europa, este Valea Fagilor monument al naturii datorat nivelului de altitudine extrem de jos pentru creşterea fagului. Cei 1145 de fagi, de pe 150 de ha, sunt stricţi ocrotiţi de Administraţia PNMM reprezentând dovada istorică al vechiului lanţ hercinic şi altitudinile acestuia.

În vecinătatea Parcului există zona turistică Cetățuia - Valea Fagilor, loc pe care Comuna Luncaviţa îl dezvoltă pentru primirea turiştilor, de asemenea administraţia PNMM deţine aici un Punct de Informare ce deține informații cu trasee turistice tematice, poiene și zone de campare pentru turiștii de aventură. Aplasamentuil locației agropensiunii va fi exact la limita teritorială a PNMM oferind un cadru unic din punct de vedere peisagistic turiștilor sosiți.Noutăți

În fiecare lună pregătim ceva nou

detalii

eniu site

Termenii de utilizare Politica Cookies & Confidentialitate
Politica Cookies & Confidentialitate
Realizat de EuroMarket.ro


Nu sta pe gânduri,
Rezervă Direct acum sau prin:
Cazare Tulcea: Agropensiunea Valea Fagilor, Luncavita
Cazare Luncavita

Nu rata oferta noastre pentru acest sezon

Avem numai vesti bune!

HAI ÎN VACANȚĂ ȘI POȚI ACHITA ȘI CU BONURI, TICHETE, VOUCHERE DE VACANȚĂ!
Evoluăm împreuna si oferim servicii cât mai complete, complexe și conforme cerințelor pieții, Agropensiunea Valea Fagilor, acceptă plata serviciilor în baza bonurilor, tichetelor sau a voucherelor de vacanță.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!